TopSpoT - Vandmelon-juice

Det er blevet påstået, at vandmelonjuice, er godt mod ømme muskler efter træning. Den lyserøde saft indeholder nemlig aminosyren L-citrulline (det latinske ord for vandmelon) som angiveligt skulle øge blodgennemstrømningen.

Citrulline øger blodgennemstrømningen i de arbejdende muskler, ved at øge produktionen af nitrogenoxid. Nitrogenoxid virker som signalstof og får den glatte muskulatur i blodkarrene til at slappe af, hvorved blodgennemstrømningen stiger, og dermed hjælper på ømme muskler.

Grunden til at man får ømme muskler efter træning er, at der opstår en slags betændelses-tilstand i muskler og sener, også kaldet muskelømhed eller DOMS (Delayed Onset of Muscle Soreness). Smerten og ømheden forsvinder dog af sig selv i løbet af cirka en uge. Der findes naturligvis også andre fødevarer fra planteriget, som virker anti-inflamatorisk og dæmper betændelsesprocesser, som f.eks. hyben, ingefær og rødbedesaft.

Dog er omega 3 fiskeolie det mest anti-inflamatoriske stof i vores kost, og derfor er laks og makrel også virkeligt værd at anbefale. I det hele taget bør man spise flere fede fisk, da det nedsætter risikoen for bl.a blodpropper, – og så giver det pænere hud.

 

Doktor, jeg har problemer med min ryg.

Hvad er der med den?

Jeg kan ikke få den ud af sengen om morgenen …


Copyright © 2022 - TopMotion