TopSpoT - Dårlige vaner

Ja, hvem har ikke det. Nogle er bare mere belastende end andre. Gælder det for eksempel din vægt, så kan du sikkert finde mange dårlige vaner. Du har sikkert også mange forslag til at ændre på dem, – og måske har du allerede prøvet en del af dem.

Hvis du vil standse dårlige vaner skal du først og fremmest være ærlig overfor dig selv, – ikke overfor andre, for det er dig selv det drejer sig om. Start med at glemme fortiden, for det er ligegyldigt nu...

Starten

Det vigtige er hvad du gør lige nu, fremover og resten af dit liv. Du må være positiv og tålmodig med dig selv, for det er en langsom proces at ændre på sig selv. Man regner med, at det tager omkring 2 måneder at ændre en dårlig vane til det bedre, så noter dig 2 eller 3 ting du vil ændre på til at starte med. Som eksempler kan nævnes:

  • Indtager du forkert eller for lidt morgenmåltid?
  • Drikker du for meget sukkerholdigt om dagen og for lidt vand?
  • Burde du cykle på arbejde eller tage trappen?
  • Spiser du hver dag kager eller andet, som sagtens kunne undlades?

Sæt dig nogle mål og skriv dem ned, og hver gang du har efterlevet din målsætning roser du dig selv inden du går i seng, ved at sætte en dato ud for din målsætning. Efter 2 måneder tæller du op hvad du har været bedst til, og beslutter derefter med dig selv, at denne dårlige vane hermed er udryddet for bestandigt.

Det lyder enkelt, men det er det ikke, og derfor har du også grund til at være både stolt og tilfreds med dig selv, hver gang du når i mål, – for selvfølgelig sætter du nye mål, når de første er klaret.

Begynd her med at sætte dig 2 realistiske mål, – og helst også nogle datoer for hvornår du påregner at nå det, – samt eventuelt nogle delmål og datoer.

Er du tyk, - eller blot overvægtig?

Fedme er et stigende problem i mange lande, og i Danmark lider ca. 13% af befolkningen af fedme, medens næsten halvdelen af den voksne befolkning er overvægtig. Desværre kniber det for danskerne at se realiteterne i øjnene, for hele 60% af de fede mener selv, at du kun er overvægtige, og dermed undervurderer deres egen helbredsrisiko.

Årsagen til fedme er selvfølgelig mangesidet, men ofte er det stressende arbejde eller regulær trøstespisning. I begge tilfælde vil en slankekur ikke hjælpe, da det er et mentalt problem, mere end det er et fysisk problem. Man må derfor søge afklaret sin mentale tilstand, og først finde ud af, hvorfor man er eksempelvis er stresset.

Er det jobbet, er du angst eller ensom, er det parforholdet der giver problemer eller stiller du for store krav til dig selv. Vær ærlig overfor dig selv, og forsøg at ændre på det, som plager dig mest. Samtidig med det, må du love dig selv at ændre dine spisevaner på væsentlige områder:

  • Spis langsomt, og vent 10 minutter med at tage portion nr. 2, – hvis du ikke helt springer den over.
  • Find ud af om du reelt er sulten, – eller bare har lyst til at spise, fordi det smager godt
  • Bliv aldrig overmæt, men slut med at spise forinden.
  • Gør op med dig selv, om det du agter at spise nu, også er helt så nødvendigt.

Hvis du finder sådanne personlige huskeregler, så kan du også nå langt i dine ønsker om at gå fra fed til over-vægtig, – eller måske helt ned til lettere overvægt. Vis nu de andre at du kan…

Hvis du vil skyde en genvej til gode resultater, - så tag en snak med TopMotion.

Jeg har alvorligt tænkt på at gøre noget ved min figur.

Det behøver du ikke skat, du ligner en million.

Ja, men den står bare på de forkerte konti …


Copyright © 2022 - TopMotion