TopSpoT - Forebyg type 2 Diabetes

Antallet af diabetes-tilfælde stiger foruroligende. I dag har mere end 260.000 danskere diabetes og hvert år kommer over 25.000 til. Dermed er næsten 5 % af befolkningen ramt af diabetes, og man skønner at der i 2030 vil være omkring 430.000 med denne sygdom.

Diabetes

I 2010 brugte staten 9,1 milliard kroner på hospitals-behandling af diabetespatienter, og i dag bruger det danske samfund omkring 86 mio.kr. om dagen. Regnes følgesygdomme som blodpropper, nyreproblemer og amputationer med, koster det samfundet 31,5 milliarder årligt.

Omkring 1 ud af 10 danskere har type 1-diabetes, som kræver insulinbehandling. Resten - omkring 290.000 danskere - har enten type 2-diabetes (gammelmandssukkersyge) eller nogle af de mere sjældne undertyper.

 

 

Det er både kendt og anerkendt, at type 2-diabetes (som er stærkt arvelig) kan forebygges med motion og sund kost, og de seneste forskningsresultater viser at HIT-træning kan være et særdeles effektivt værn mod sygdommen. High Intensive Training (HIT) eller High Intensive Interval Training (HIIT) er den type træning TopMotion tilbyder, og vel nok den eneste “formaliserede” form for HIT-træning, som blandt meget andet betyder, at din insulinfølsomhed forøges.

Det skønnes, at ca. 200.000 danskere går rundt med type 2-diabetes uden at vide det, så måske skylder du dig selv et medlemskab i TopMotion, - eller i det mindste, at du kommer i gang med at dyrke noget motion.

Lille Lars til læreren:

Må jeg gerne gå tidligt i dag, det er min mormors fødselsdag ?

Ja, det må du godt, - hvad fylder hun ?

Hele bagsædet !


Copyright © 2022 - TopMotion