TopCare Øreakupunktur

Øret opfattes som et mikrosystem, som afspejler hele kroppen.

TopCare Øreakupunktur

Akupunkturen har mange former, og ved øreakupunktur påvirkes bestemte punkter på det ydre øre. Øret opfattes som et mikrosystem, der afspejler hele kroppen, og til at lokalisere ørets akupunkturpunkter benyttes pulsdiagnose, som indikerer hvilke punkter der er modtagelige for behandling. Øreakupunktur kan sagtens stå suppleres ofte med eksempelvis zoneterapi.

Det menes at øreakupunktur stammer fra ca. år 500 f.Kr.  og man har registreret stimulering af øret til behandling af forskellige ubalancer meget langt tilbage. Øreakupunktur anbefales til alle akutte muskel og led smerter, og ofte kan smerten reduceres med 25–50 % ved første behandling. Ved kroniske smerter kan man ikke forvente at de fjernes, - med dog reduceres. University of California, Los Angeles, gennemførte en dobbelt blind kontrolleret undersøgelse med henblik på at kontrollere rigtigheden af øre diagnose. Deres undersøgelse viste 75% nøjagtighed, i korrekt diagnosticering af muskel relateret smerter hos patienter i undersøgelsen, og øre-punkter, som blev behandlet for de relevante ubalancer, reagerede på øreakupunktur. I 1990 mødtes Verdenssundhedsorganisationen for at standardisere de begreber, der blev anvendt for øre akupunktur, og den standardisering af termer der anvendes i dag, stammer herfra.

I 1997 gav et panel af den amerikanske National Institutes of Health, betinget godkendelse af praksis med øreakupunktur. Deres rapport støtter brugen af øreakupunktur til smertelindring og afhængighedsbehandling. For at danne sig et hurtigt overblik over placeringen af punkterne i øret kan man grafisk forstille sig en baby som ligger i fosterstilling. Øret indeholder et holografisk billedet af alle vores kropsdele, hvor hver kropsdel har et modsvarende reflekspunkt i dette system. Disse punkter kan bruges til diagnose og behandling.

Permanåle

I dag er permanåle en meget anvendt nål til øreakupunktur. Den rustfrie stålspids/pilespids er placeret i en plastikinjektor, som giver behandleren stor kontrol og bedre præcision. Der må ikke være Nikkel og Chrom i nålene på grund af allergi. Permanålen falder ofte selv ud efter 4–5 dage. Kan sidde op til 7 dage. Sidder de længere anbefales det, at behandleren tager dem ud. Nålen er ca. 2 mm lang.

Magnet-/ kugle-plaster

Magnet-/ kugle-plaster er et lille plaster med en kugle, som kan sættes som erstatning for et nålestik. Kuglen placeres på det ømme punkt og stimuleres jævnligt igennem 3–5 dage. Disse er specielt egnet til klienter, der ikke bryder sig om, at få stukket en nål i øret, samt til babyer og små børn.

Man kan anvende øreakupunktur til behandling af rigtig mange ubalancer/sygdomme, og vi anbefaler øreakupunktur til behandling af alle muskel- og knogle smerter, eksempelvis smerte i håndled, knæ, skulder, lænd og rygsmerter. Kan også anvendes til rygeafvænning og appetitregulering.

Vi kan behandle mange forskellige ubalancemønstre/ubalancer/sygdomme med Øreakupunktur, men i TopMotion anbefaler vi behandling af akutte muskelsmerter på bevægeapparatet, hvor vi ofte vil se en forbedring ret hurtigt. Den kroniske smerte, vil typisk kræve flere behandlinger, og ofte kan den reduceres, men man kan ikke forvente, at den helt fjernes.

Øreakupunktur behandlere

Priser for TopCare Øreakupunktur

1 Behandling á 25 min.   kr.  300,-

 


BLIV MEDLEM

Priser for TopCare Behandlinger klippekort

10 Behandlinger á 25 min.   kr.  3.000,-BLIV MEDLEM

TopCare behandlinger

Værd at vide om ...

Copyright © 2022 - TopMotion